luni, 8 februarie 2016

Exerciţiu de voluntariat la Cluj-Napoca, cu elevi şi profesori din toată ţara

Elevi şi profesori din toată ţara - voluntari în cadrul programului IMPACT al Fundaţiei Noi Orizonturi - se întâlnesc la Cluj în perioada 8-12 februarie, în cadrul unui eveniment cu invitaţi de seamă ai mediului ONG şi antreprenorial din Cluj. Aici, voluntarii vor discuta despre ce rezultate a adus până acum implicarea lor în comunitate şi vor învăţa lucruri noi pe care le pot face pentru a aduce o schimbare în bine în jurul lor.

Liceeni voluntari cu IMPACT ajuta familii sarace
Liceeni voluntari cu IMPACT ajuta familii sarace
Tot în cadrul acestui eveniment, pe 11 februarie, începând cu ora 17:00, cei peste 45 de voluntari IMPACT veniţi la această întâlnire naţională vor participa alături de alţi aproape 100 de voluntari IMPACT din Cluj la un exerciţiu de civism în centrul oraşului. Tema acestei acţiuni urmează să fie aleasă de comun acord de participanţii la eveniment, dar are în vedere implicarea elevilor în acţiuni de voluntariat care să îi ajute cu adevărat în dezvoltarea lor ca adulţi responsabili.
Invitaţii care le vor împărtăşi din experienţa lor voluntarilor IMPACT, în diferitele sesiuni ale evenimentului, sunt Laura Alicu (Centrul de Resurse pentru Comunitate), Raimonda Boian (O masă caldă), Cornel Marian Hoza (Beard Brothers), Saul Pop (fotograf la „Hoinar de Cluj” şi fotoreporter la „Monitorul de Cluj).
Evenimentul se desfăşoară în cadrul proiectului „Conectează-te la comunitate!” – Proiect finanţat prin granturile SEE, 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.
Până acum, în cadrul proiectului „Conectează-te la comunitate!” voluntarii au realizat 76 proiecte prin care au reuşit să aibă impact în comunitate. Câteva exemple:
Liceeni din Hârlău (jud. Iaşi), cu reuşit să implice până şi autorităţile locale în proiectul lor. Timp de aproape jumătate de an, au ajutat 15 familii nevoiaşe care locuiesc la marginea oraşului lor. Au organizat mese calde sâmbătă de sâmbătă, au ajutat bătrânii la treburile gospodăreşti, au strâns fonduri pe care le-au folosit pentru a cumpăra lemne de foc pentru aceste familii şi rechizite pentru copii. În Cluj, tot în cadrul proiectului „Conectează-te la comunitate!”, elevi din Şcoala Gimnazială Specială  C.R.D.E.I.I., alături de profesorii lor, au organizat ateliere de quilling şi olărit pentru copiii din şcoli de masă din oraş, într-un proiect cu IMPACT menit să promoveze diversitatea şi toleranţa.
Voluntari cu IMPACT din Valea Jiului, au făcut deja o tradiţie din a organiza în fiecare an câte un concert caritabil. Cea mai recentă ediţie a proiectului lor „Cântăm pentru viaţă!” le-a adus donaţii în valoare de aproape 1.800 Lei, pe care le-au folosit pentru a ajuta mamele nevoiaşe aflate alături de nou-născuţii lor la Spitalul de Urgenţă Petroşani.


Citeste mai mult: Exerciţiu de voluntariat la Cluj-Napoca, cu elevi şi profesori din toată ţara

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu